antti

 Oululainen Bitfactor kasvaa kohti mestaruussarjaa

Oululainen ohjelmistoyhtiö Bitfactor on kovassa kasvussa. Vain kaksi vuotta sitten perustetun yhtiön väkimäärä on noussut jo kuuteenkymmeneen ja yhtiön liiketoiminta on kannattavaa. Bitfactor tunnetaan erityisesti yhteistyöstään OP-yhtiöiden kanssa, mutta talon referenssiluettelo on muutenkin varsin vaikuttava: LG, Broadcom, F-Secure… Myös kiinnostava uutuus hyvinvointisektorilta, älysormus Ōura kuuluu Bitfactorin kumppaneihin. Tuorein julkistettu yhteistyö oululaisen TopSpot Moven ei vielä paini maailmanliigassa, mutta mestaruussarjatasolla ehkä piankin.

Bitfactor vahvisti TopSpotin keskikenttää

Hyvä joukkue koostuu yksilöistä, joiden kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Yksilöt kuitenkin kehittyvät eri tahtiin, mikä korostuu erityisesti junioriurheilussa. Valmentajan tehtävä on ohjata nuorta urheilijaa mahdollisimman kannustavasti – vahvuudet huomioiden, kehityskohteissa tukien.
Oululainen TopSpot Move on kehittänyt valmentajalle tablet -sovelluksen tähän tarkoitukseen. Sovelluksen avulla pelaajilla voidaan teettää fyysisen suorituskyvyn testejä, tallentaa tulokset ja myöhemmin analysoida niitä erilaisia parametreja, kuten ikää tai sukupuolta käyttäen. Jokaisen pelaajan kehitys voidaan ottaa yksilötasolla huomioon.

Ohjelmistoyhtiö Bitfactor oli osa joukkuetta, kun sovellusta kehitettiin – jo konseptivaiheessa. Pallottelu, ideoiden syöttely, pelin rakentaminen, keskitys ja maali – Bitfactor oli kaikessa mukana. TopSpot Moven tuotekehityksen johtaja Jani Ailovuo on erittäin tyytyväinen Bitfactorin panokseen. ”Tässä projektissa ei ehditty käyttää vaihtopelaajia. Aloituskokoonpano toimi kuin unelma alusta loppuun”, Ailovuo kiittää.
Bitfactorin myyntijohtaja Kimmo Heikkilä toteaa, että homma potkittiin valmiiksi varsinaisella peliajalla eikä likaista peliä nähty. ”Mutta meillä onkin tiimissä muutama lewandowski, joten kyllähän me tiesimme kuinka tässä käy.”

Julkaistu 18.11.2015