antti

 PehuTec ja Lewel Group yhdistävät voimansa – tavoitteena kova kansainvälinen kasvu

Ohjelmistotalo PehuTec Oy ja suunnittelutoimisto Lewel Group Finland Oy ovat sopineet omistusjärjestelyistä, joiden myötä PehuTecistä tulee Lewel Groupin suurin omistaja. Järjestelyn tuloksena syntyvä kokonaisuus on Oulun alueen suurin yksityisomisteinen, ja koko Suomen mittakaavassa huomattava teknologia- ja tuotekehityskumppani.
PehuTec on erikoistunut langattoman tietoliikenteen ohjelmistokehitykseen ja Lewel Group puolestaan langattomien ja sulautettujen järjestelmien kehitykseen. Yhtiöiden osaamiset täydentävät toisiaan saumattomasti ja yhdessä ne pystyvät kehittämään tuotteita ja tarjoamaan asiantuntija- ja tuotekehityspalveluita täydellisinä kokonaistoimituksina asiakkailleen. Langattomien ratkaisujen lisäksi yhtiöt kehittävät mittalaitteistoja, terveysteknologian laitteita ja järjestelmiä sekä teollisen internetin sovellutuksia.
Lewel Groupin toimitusjohtaja Jukka Kangas pitää tehtyä sopimusta merkittävänä molempien osapuolien kannalta. ”Asiakkaiden tarve kokonaistoimituksiin on selvässä nousussa, ja tämä parantaa merkittävästi meidän kykyämme vastata asiakastarpeeseen. Markkinoilla tapahtui viime talven aikana selkeä nytkähdys positiiviseen suuntaan”, Kangas sanoo.
Yhteenliittymän palveluita myydään jatkossa Lewel-brändin alla. ”Vaikka yhtiöt ovat saman ikäisiä, Lewelin nimi on jonkin verran PehuTeciä tunnetumpi kansainvälisissä yhteyksissä. Meillä on hyvät yhteydet Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan ja myös kovimmat kasvuodotukset liittyvät siihen suuntaan. Lisäksi Lewelin lääketieteellisten laitteiden suunnitteluun tarvittavat sertifikaatit ovat kovaa valuuttaa kaikilla ilmansuunnilla”, Kangas perustelee nimiratkaisua.
PehuTecin toimitusjohtaja Pekka Päivärinta näkee markkinatarpeen ja tilanteen Kankaan kanssa samalla tavalla. ”Olemme hakeneet viime kesästä lähtien kovaa orgaanista kasvua. Nyt teemme valtavan loikan – tämän järjestelyn myötä meillä on kyky palvella entistä suurempia asiakkaita, toteuttaa kokonaistoimituksia ja tähdätä tosissaan ulkomaille, josta aito potentiaali löytyy”, Päivärinta sanoo.
Yhtiöillä on toimipisteet Oulussa, Helsingissä, Kuopiossa ja Ylivieskassa. Yhtiöt tavoittelevat yhteensä kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa.
Lewelin toimitusjohtajana jatkaa Jukka Kangas ja hallituksen puheenjohtajana toimii Pekka Päivärinta.

Lue lisää Lewel Groupista ja PehuTecistä.

Julkaistu 21.8.2015