antti

 Ensimmäinen energiayhtiö siirtyi Broker Site Manageriin

Mercus Softwaren työnohjausjärjestelmä, Broker Site Manager on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön energiayhtiössä. Kuopion Energia päätti Brokeriin siirtymisestä helmikuun alussa, ja parhaillaan on menossa ohjelmiston käyttöönotto. Mercus Softwaren kannalta kyseessä on merkittävä aluevaltaus, sillä tähän saakka energiasektorilla Brokeria ovat käyttäneet lähinnä sähkölaitoksille palveluita tarjoavat yritykset.
Kuopion Energian verkostoteknikko Mauno Luukkonen kertoo, että päätös Brokeriin siirtymisestä syntyi helposti. ”Olemme tähän saakka yrittäneet selvitä tavallisilla toimisto-ohjelmilla. Halusimme päästä suurempaan joustavuuteen ja esimerkiksi reaaliaikaiseen työnohjaukseen. Arvioimme tähän tarpeeseen sopivia vaihtoehtoja, ja meistä Broker oli yksikäsitteisesti paras”, Luukkonen sanoo. Hänen mukaansa Broker tuntui kattavimmalta ratkaisulta, ja se pystyi tarjoamaan riittävän pitkän elinkaaren ohjelmiston käytölle. Kuopion Energian tavoitteena on käyttää nyt hankittua työnohjausjärjestelmää jopa kymmenen vuotta.
Erityisen merkittävänä etuna Mauno Luukkonen näkee, että Brokerin avulla Kuopion Energialla voidaan ruveta seuraamaan rakentamisen ja kunnossapidon kustannuksia reaaliaikaisesti. ”Aiempi raportointi tapahtui vuosittain, mikä on aivan liian harvoin. Töiden suunnittelu, työnohjaus ja kuluseuranta täytyy tapahtua tässä hetkessä.”
Mercus Softwaren toimitusjohtaja Valeri Tiik on Kuopion päätökseen tyytyväinen. ”Meillä on nyt tarjolla ohjelmisto, joka voidaan ottaa käyttöön missä tahansa energiayhtiössä.”

Julkaistu 25.2.2016