antti

 Projektiliiketoiminta on Netoxin uusin kasvualusta

Nopeasti kasvava hallittujen IT-palveluiden tuottaja Netox on käynnistänyt uuden liiketoiminta-alueen, jolta yhtiön toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi odottaa paljon. ”Olemme tunnistaneet tämän selkeäksi kasvualueeksi, sillä hallitulle projektin läpiviennille on valtava kysyntä”, kertoo Luhtaniemi. ”Kun asiakas ottaa käyttöön uuden IT-järjestelmän tai käynnistää tuotekehityshankkeen, kyseessä on aina investointi, jonka kannattavuuden ratkaisee projektin hallinta. Ja esimerkiksi yrityskauppojen yhteydessä yksi haastavimmista kokonaisuuksista on IT-infrojen yhdistäminen. Se vaatii rautaista projektiosaamista.”

Luhtaniemen mukaan Netox tähtää siihen, että tulevien kahden-kolmen vuoden aikana koko yrityksen henkilökunta saa koulutuksen projektihallintaan. ”Kaikista ei ole tarkoitus tehdä projektipäälliköitä, mutta haluamme että kaikki tietävät mihin suuntaan venettä soudetaan”, Luhtaniemi painottaa. ”Ja osasta meidän porukkaa tulee tämän alan huippuja.”

Ensimmäisinä Netoxin henkilökunnasta kansainvälisen IPMA-sertifikaatin mukaisen projektipäällikkötutkinnon ovat suorittaneet Joonas Siloaho ja Sari Aura. Molemmat pitävät suorittamaansa tutkintoa vaativana, mutta antoisana. ”Olen ollut Netoxilla kahdeksan vuotta erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, joista olen vähitellen siirtynyt mukaan projektitoimintaan. Koulutus tuli hyvään kohtaan, mutta ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu. Siinä sai tosissaan tehdä töitä, mutta samalla kasvoi motivaatio”, Siloaho kuvailee.
Aura puolestaan on ehtinyt olla Netoxin service deskissä jo 12 vuotta, joten asiakkaiden tarpeet ja huolet ovat tulleet hyvin tutuiksi. ”Koulutus auttoi näkemään, millaiset projektinhallinnan mallit ovat toimivimpia missäkin tilanteessa”, sanoo Aura. ”Nyt on sellainen olo, että haluaa seurata alan kehitystä entistä tiiviimmin ja erityisesti sitä, kuinka projektiliiketoiminta kehittyy. Ja eteen tulevat projektit ovat sitä kiinnostavampia, mitä haastavampia ne ovat”, tiivistää Aura. ”Suosittelen samaa koulutusta kaikille kollegoille.”

Julkaistu 14.8.2018