antti

 Tekstiviestihaku säästää kymmeniä tuhansia euroja vuodessa

Suurin osa sijaistarpeista tulee yllättäen ja pyytämättä. Työntekijän sairastuminen esimerkiksi hoiva-alalla tarkoittaa, että esimiehen on löydettävä sijainen nopeasti. Kuinka se tapahtuu? Kaivetaanko muistivihko esiin, aletaanko soitella mahdollisille kandidaateille tai naputellaanko tekstareita sormenpäät kipeinä, että pääsetkö tulemaan tällä vai ensi viikolla? Ja jos sijainen tällä tavalla löytyy, on vielä edessä paljon kirjoitustyötä: tietojen toimittaminen sidosryhmille, muille sijaisehdokkaille, ja niin edelleen.
Tämä kaikki on kuitenkin mahdollista hoitaa paljon yksinkertaisemmin. ElbitHR -henkilöstöhallinnon ohjelmistossa on oma sijaistenhallinnan prosessi, jota tukee tekstiviestiavusteinen sijaishaku. Sijaistarpeen ilmetessä esimies syöttää tiedot sijaisuudesta ElbitHR -järjestelmään, minkä jälkeen sijaishaku käynnistyy. Se hakee sijaistietokannasta ehdokkaat, joiden työkokemus ja käytettävyys sopivat sijaisuuden tietoihin, ja lähettää heille ”Sijaisuus tarjolla” -tekstiviestit. Kandidaatit saavat viestit puhelimeensa, ja työtarjoukseen ripeimmin tarttunut saa paikan. Ohjelmisto hoitaa automaattisesti valitun sijaisen kytkemisen sijaisuuteen, päivittää sijaisuustiedot henkilön ansioluetteloon ja merkitsee aikavarauksen hänen käytettävyystietoihinsa. Muut hakijat ja rekrytoivan organisaation avainhenkilöt saavat tiedon paikan täyttämisestä.
Tekstiviestiavusteista sijaishakua käyttävät ElbitHR –asiakkaat ovat arvioineet, että järjestelmän säästämä työaika voi rahaksi muutettuna tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuositasolla. Lisäksi asiakastilastoista selviää, että sijainen löytyy nopeimmillaan muutamassa minuutissa, minkä rahallista arvoa vaikkapa terveydenhuollossa on vaikea edes arvioida.
Paitsi nopeutta, järjestelmän käyttö tarjoaa myös sijaisprosessin parantunutta laatua. Työnhakijat pysyvät paremmin informoituina sijaishaun etenemisestä, hakuviesti tulee vain sopiville ehdokkaille ja työantaja saa varmemmin hakuehdot täyttävän sijaisen oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan.

 

Julkaistu 24.11.2014