antti

 Nopeasti kasvanut Haltian sai oven auki Kaliforniaan

 

Oululaisella Haltian Oy:llä on vauhti päällä. Vuosi sitten perustettu tuotekehitystalo ei ole jäänyt lähtötelineisiin – startti on ollut räväkkä. Langattoman teknologian tuotekehitykseen erikoistuneen Haltianin korkean tason laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnitteluosaamiselle on ollut heti kysyntää. Uusien tuotevisioiden ja loppukäyttäjän välissä operoivan yrityksen osaamiskenttä kattaa niin mobiililaitteet, pilvipalvelut kuin machine-to-machine (M2M) -ratkaisut.
Pelkkä lentävä lähtö ei riitä oululaisyritykselle: Haltian haluaa pysyä aallonharjalla. Niinpä se solmi hiljattain myynti- ja markkinointiyhteistyösopimuksen Kalifornian Piilaaksossa pääkonttoriaan pitävän, tuotekehityspalveluita tarjoavan Symbio S.A.:n kanssa.Yritysten tavoitteena on yhteistyössä hankkia globaaleilta markkinoilta asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita korkealaatuisista laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelupalveluista. ”Haluamme jatkossakin pelata mestarien liigassa. Yhteistyö Symbion kanssa tukee hienosti tavoitettamme olla vielä aiempaa vahvemmin mukana globaaleilla markkinoilla”, Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä luonnehtii. Yhteistyön tarkoituksena on myös luoda perusta yhteisille tuotekehityspalveluille. Sopimusosapuolia yhdistää kunnianhimoinen halu olla kehittämässä uusia, maailmaa mullistavia innovaatioita. Visioiden tekeminen todeksi edellyttää rautaisen ammattitaidon lisäksi paitsi luovuutta myös modernia ja dynaamista työskentelytapaa – ketteryydestä tinkimättä. ”Haltianilla on riveissään joukko eri alojen huippuammattilaisia, jotka on keitetty monissa liemissä. Osaamisemme ja Symbion osaaminen täydentävät loistavasti toisiaan. Yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan entistä laajempia kokonaisuuksia”, Leipälä valottaa innostuneena. Muun muassa IBM:n, Microsoftin ja Intelin kanssa yhteistyötä tekevä Symbio luo asiakkailleen sovelluksia, laitteita ja palveluja. ”Uskomme innovatiiviseen työskentelymalliin, jossa uusia tuotteita ja palveluita luodaan yhteistyössä toisten yritysten kanssa. Yhteistyö Haltianin kaltaisen osaavan ja nousussa olevan yrityksen kanssa on meille luonnollinen valinta”, Symbion toimitusjohtaja Jacob Hsu toteaa.

Lisätietoja:

Haltian on vuonna 2012 perustettu langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen erikoistunut tuotekehitystalo, jonka ensimmäisen toimintavuoden liikevaihdon ennustetaan nousevan kuuteen miljoonaan euroon.

Kalifornian Piilaaksossa pääkonttoriaan pitävä Symbio työllistää yli 1 400 ohjelmistoinsinööriä ja -suunnittelijaa eri puolilla Yhdysvaltoja, Aasian ja Tyynenmeren aluetta ja Pohjoismaita.

Julkaistu 7.10.2013