antti

 Kannelmäen Kaari jatkaa pääkaupunkiseudun suurten kauppakeskusten sarjaa

127 Kauppakeskus Kaari avajaiset 17.10.2013

Lokakuun puolivälissä avattu kauppakeskus Kaari sijoittuu Suomen suurimpien kauppakeskusten listalla yhdeksänneksi. Sen kokonaispinta-ala on yli 100 000 neliömetriä, mikä tarkoittaa että sen sisälle mahtuisi kahdeksan täysikokoista jalkapallokenttää. Kiinteistökokonaisuus valmistui kolmessa eri vaiheessa, joista ensimmäinen otettiin käyttöön vuonna 2009.
Espoolainen Projectus Team Oy on ollut mukana pääkaupunkiseudun kaikkien merkittävien kauppakeskusten suunnittelussa 1990-puolivälistä lähtien. Yhtiö on vastannut keskusten LVIA- tai sähkösuunnittelusta, tai useissa tapauksissa molemmista. Kannelmäen Kaaren suunnittelussa Projectus Team Oy:n vastuulla oli koko keskuksen sähkö-, tele- ja turvatekniikan suunnittelu. Projektipäällikkö Mika Palmu arvioi, että pitkä kokemus kauppakeskuksista on aina eduksi, vaikka jokaisessa kohteessa on omat erityispiirteensä. ”Kaari valmistui kolmessa vaiheessa. Haasteellista hankkeessa oli se, että uuden vaiheen järjestelmien integrointi edellisiin piti tarkkaan huomioida suunnittelussa sekä toteutuksessa, eikä käytössä olevien rakennusvaiheiden liiketoimintaa voinut keskeyttää ”, Palmu sanoo. ”Mutta hyvinhän kaikki sujui.”
Kauppakeskus Kaaressa vieraili heti avajaisviikonloppuna yli 160 000 asiakasta, mikä ylitti kauppakeskusjohtaja Kaj Grahnin odotukset. Liiketilojen täyttöaste on tällä hetkellä huippuluokkaa, sillä vain yksi liiketila on tyhjillään. Mutta liikekeskusten suunnittelussa on aina otettava huomioon yritysten vaihtuvat tarpeet. ”Yksi tarvitsee kylmälaitteita, seuraava haluaa seinät täyteen näyttöruutuja”, Mika Palmu kuvaa. ”Kokenut sähkösuunnittelija osaa ennakoida tämän.”

Lisätietoja Kauppakeskus Kaaresta.

Julkaistu 8.11.2013